Diep

Inge en Sylia schreven samen de roman Diep.  De titel staat voor (Diep)mannetje David, dat in april 2001 werd geboren en vijf weken later overleed. Een gebeurtenis die uiteraard diep ingreep in het leven van zijn ouders en zijn toen driejarige zusje. Inge en Sylia hebben hun dagelijks leven beschreven, dat met al zijn trivialiteiten gewoon doorging. Voor hen betekende dat een zoon in het ziekenhuis, een dochter thuis en een huis dat door een allesbehalve vlekkeloze verbouwing op zijn kop stond.

Dapper, intiem en eerlijk en daar word je als lezer heel stil van.
Esta

Diep is ironisch en recht-voor-zijn-raap, maar desondanks, of misschien wel juist daarom, behoorlijk meeslepend.
GPD

Door de tijd die tussen Davids dood en het schrijven van het boek zat, voelden zij niet meer de behoefte hun emoties van zich  af te schrijven. In het verhaal figureren vrienden, een schoonzus en een tante, die voor de broodnodige vrolijkheid zorgen. Uit de ontelbare reacties sinds de verschijning van het boek in 2007, blijkt dat mensen die een jong of ouder kind hebben verloren, veel in het verhaal herkennen. En ook lezers die dit niet is overkomen, vinden het meeslepend. Diep mag, tot vreugde van Davids zus die nu op de middelbare school zit, op de eindexamenlijst havo/vwo worden gezet.

De Wandeling

Op een stormachtige dag in 2007 wandelden Sylia en Inge met KRO-presentatrice Hella van der Wijst over het strand van Bloemendaal. De aflevering werd uitgezonden op vrijdag 30 maart 2007. Bekijk de aflevering op npo.nl.

Uit het logboek van Hella van der Wijst

Hella van der Wijst, Inge en Sylia - de Wandeling

Hella van der Wijst, Inge en Sylia – de Wandeling

…Deze aflevering wandel ik met twee sterke vrouwen: Inge Diepman en partner Sylia de Graaf. Sterk zijn ze in alle opzichten. In het weten wat ze wel en niet willen, in het aanvaarden van wat hen overkomt, in het doorgaan en niet bij de pakken neerzitten. Het hoofdonderwerp van onze wandeling is zwaar, maar de wandeling in totaal niet. En ook dat komt door de sterke manier waarop deze twee bijzondere vrouwen omgaan met hun leven: sterk, met inhoud en humor. Hierdoor is het geen loodzware aflevering van de Wandeling geworden, maar wel eentje om over na te denken. Op stap met een ex-Vara-diva, maar daar valt niets van te merken: Inge Diepman is een heerlijk normaal, nuchter mens…

Pauw & Witteman

Op 29 maart 2007 was Inge te gast bij Pauw en Witteman. Bekijk de uitzending op npo.nl.