medische-televisie-presentator-inge-diepman

Medische programma’s

Patiëntenverenigingen, medische platforms, artsenverenigingen, farmaceuten of aan de overheid gelieerde voorlichtings- en onderzoeksinstanties kunnen niet meer zonder: de geaccrediteerde en niet-geaccrediteerde webinar als middel voor kennisoverdracht. Inge heeft al sinds 2006 ervaring met het opzetten en presenteren van deze producties. Haar connectie met de medische wereld, onafhankelijke nieuwsgierigheid en oog voor het doel van een productie helpen om informatie in korte tijd goed over te brengen.
medische-televisie-presentator-inge-diepman

MEDtalks nascholingen

MEDtalks is een medisch online videokanaal dat hoogwaardige en onafhankelijke medische programma’s maakt. Al meer dan 15 jaar is Inge de presentator van geaccrediteerde nascholingen voor oncologen en hematologen. De programma’s worden voorbereid door een medisch redactieteam en veelal live uitgezonden vanuit de studio in Hilversum.
medische-televisie-presentator-inge-diepman

MEDtalks journaals

De jaarlijkse medische congressen in het buitenland brengen oncologen en hematologen op de hoogte van het laatste wetenschappelijke nieuws. MEDtalks met zijn medische redactie verzorgt al sinds 2009 journaals die de belangrijkste nieuwste data vers uit de congreszaal op een rij zet en vertaalt naar de Nederlandse praktijk. MEDtalks en Inge waren op de ASCO in Chicago, de ESMO in een Europese stad, de SABCS in San Antonio en de ASH in Orlando, San Diego of Atlanta.
medische-televisie-presentator-inge-diepman

MedNet

Ook voor MedNet, een platform dat wordt uitgegeven door Springer Healthcare, presenteert Inge met enige regelmaat medische programma’s voor onder andere huisartsen.

medische-televisie-presentator-inge-diepman

Crohn en Colitis NL

Voor patiënten is het belangrijk dat ze aan iemand vragen over hun ziekte kunnen stellen, en dat ze op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen. Voor mensen met IBD, chronische darmontstekingen, zijn er IBD- dagen die deze gelegenheid bieden. Inge host virtuele IBD- dagen van Crohn en Colitis NL en legt de vele vragen die gedurende de presentaties binnenkomen aan de sprekers voor.
medische-televisie-presentator-inge-diepman

De kennis van de patiënt

Nascholingen zijn programma’s vol medische informatie. Informatie die belangrijk en essentieel is voor de best mogelijke behandeling. Maar ook de kennis die een patiënt heeft, is onmisbaar voor een goede behandeling. En die kennis blijft nog te vaak onbenut. Kennis over het eigen lichaam, over de ziekte, over de wijze waarop de ziekte wordt beleefd. “Informele” informatie is belangrijk. Inge leidt gesprekken tussen medici en patiënten die deze informatie aan het licht brengen. In een zaal, in een podcast of een webinar.