Inge Diepman

“Je kunt op een toneel of voor een camera staan omdat je graag iets wilt vertellen, je kennis wilt verspreiden of mensen wilt amuseren. Ik pak het podium omdat ik houd van het verhaal dat anderen vertellen. Mijn kracht is het stellen van de goede vragen, waardoor de kennis van anderen, de discussie die men wil voeren, het verhaal dat men wil vertellen, tot expressie komt.

De vreugde om een goed verlopen gesprek of interview, de voldoening omdat een discussie meer is geworden dan het uitwisselen van de bekende argumenten, is voor mij na 35 jaar tv-, radio- en congreservaring nog steeds mijn drijfveer.
Vragen kunnen leiden tot verandering. Tot ontroering, verbazing, ongemak. Tot zoveel. Als je maar de juiste vragen stelt. En dat is voor mij elke keer weer de uitdaging.

Wil je een geslaagd event hebben, een gesprek dat een organisatie verder helpt, een webinar dat in korte tijd vlot en gedegen informatie overbrengt, dan kan dat alleen als de goede vragen ook bij de voorbereiding worden gesteld.
Doorvragen in voorbereidende gesprekken is essentieel. En dat gaat verder dan ‘wie is je publiek en wat wil je ermee bereiken’. Het is de reden waarom ik graag een eerste gesprek voor langer dan een uur inplan. Ik help met het structureren van de verwachtingen, de wensen, het doorgronden van de informatie en het zoeken naar de juiste formats”.

“In zevenmijlslaarzen door mijn carrière:

  • radio en televisie: RTV Oost, Omroep Flevoland, VARA
  • bekend geworden door Het Zwarte Schaap, het dagelijkse praatprogramma B&W en de quiz Herexamen
  • gewerkt voor radio 1, 2, 4 en 5. Onder meer Vroege Vogels
  • sinds 2006 eigen bedrijf. Ontelbare opdrachtgevers in publieke en private sector”.
Mooi om te zien hoe je er elke keer in slaagt om mensen op het podium hun verhaal te laten doen en hoe jij daarbij ongemerkt op een speelse manier de regie in handen houdt. Mensen komen voor de inhoud en natuurlijk moet het leuk zijn. Jij brengt op natuurlijke wijze de perfecte balans. Als organisaties echt hun verhaal goed gepresenteerd willen hebben, moeten ze bij jou zijn.
Aad Jörgens