[box type=”info”]bron: www.ihlia.nl — recensie: Connie van Gils[/box]

Brit en Paula, getrouwd, beiden werkzaam bij de televisie en de trotse moeders van de driejarige Ingeborg willen hun gezin graag uitbreiden met een tweede kind.Hun eerste kindje hebben ze via behandelingen met kunstmatige inseminatie in het ziekenhuis verkregen en ook voor hun tweede kindje willen ze naar het ziekenhuis. Het zal dezelfde donorvader krijgen. De zwangerschap van Paula is echter niet zonder complicaties verlopen en het is daarom niet verstandig als Paula ook de biologische moeder van hun tweede kindje wordt.

Brit biedt aan deze keer het kind te dragen. Dit echter stuit op bezwaren van het ziekenhuis die het niet fair vinden ten opzichte van heterostellen die immers maar een van de twee zwanger kunnen laten worden. Als ze na ettelijke telefoontjes alsnog toestemming van het ziekenhuis weten te krijgen, volgt na vele slopende K.I.-behandelingen de zo gewenste maar slecht verlopende zwangerschap. Ondertussen vangt de verbouwing van hun huis aan, die niet bepaald wil vlotten. Dan wordt de baby David veel te vroeg geboren en na vijf weken sterft hij in het ziekenhuis. Er volgt een periode van groot verdriet. Wat blijft is de kinderwens. Maar zal het wel gaan lukken om nog een baby te krijgen en tegen welke prijs?

Het verhaal wordt verteld in de ikvorm, beurtelings door romanpersonages Brit en Paula vanuit een eigen invalshoek. In deze Brit en Paula zijn de auteurs heel goed te herkennen, en daardoor komt deze constructie wat geforceerd over. Verder is het boek vlot en gevoelig geschreven, het is informatief voor eenieder die met KI bezig is, en het wordt, hoe tragisch soms ook, nergens té zwaar. Erg leuk zijn de kijkjes in de keuken van het leven als BN-er. Wat ook heel geslaagd is, is de onnadrukkelijke volstrekt natuurlijke manier waarop er omgegaan wordt met het feit dat het hier om een getrouwd lesbisch stel gaat.