Diep is de debuutroman van Inge Diepman en Sylia de Graaf. Zij hebben één wens: een broertje of zusje voor hun dochter Ingeborg.
Het boek gaat het over Tv-presentator Britt, zij is getrouwd met Paula.
Met emotie en humor vertellen zij hun verhaal van de lange weg naar de zwangerschap. 
Britt en Paula vertellen beurtelings hun eigen verhaal.De blijdschap om de zwangerschap eindigt al snel in verdriet. Hun zoontje David wordt te vroeg geboren en gaat dood.

David heeft maar vijf weken geleefd. Dit heeft mij erg geraakt. Eindelijk komt de wens van twee vrouwen uit, maar hun geluk is maar van korte duur.Het leven van Britt en Paula wordt hierdoor op z’n kop gezet.Ze omschrijven zó mooi en toch ook weer nuchter dat het leven doorgaat. Terwijl hun leven na de dood van David stil lijkt te staan. Iedereen die met verlies te maken heeft, kent dit gevoel.Na de dood van David gaat Britt weer snel aan het werk. Ze heeft nog steeds die kinderwens. Maar ten koste waarvan? Ook dat wordt besproken in het boek. Ik vind het een bijzonder verhaal. Verschillende emoties lopen er door heen. De wens om een kind. De blijdschap om de zwangerschap, en het verdriet om verlies het van David. Ondanks het verdriet ontbreekt ook de humor niet.