Diep

Diep is een autobiografische roman over de komst en het verlies van zoon David. David overleed 5 weken na zijn geboorte. Het is een heel toegankelijk en herkenbaar opgeschreven verhaal en gaat over de zee aan de emoties tijdens en na zijn korte leven, de reacties van de omgeving, de relatie met hulpverleners en de rouw in de hectiek van alledag.

Biblion:

“Britt en Paula vertellen beurtelings over de vroeggeboorte van David, de vijf weken die ze samen met David mogen meemaken en de verschrikkelijke tijd daarna. Ze schrijven over hun eigen gevoelens en ervaringen, over dochter Ingeborg, haar reacties, en die van de omgeving, goede en slechte zoals die van de verschrikkelijke rouwtherapeute waarbij ze terecht komen. Een goede, soepel geschreven, toegankelijke roman waarin een waargebeurde, persoonlijke tragedie op een heel directe, aangrijpende en ontroerende manier, zonder sentimentaliteit en met humor en ironie is gefictionaliseerd’.

Diep verscheen in 2007, zes jaar na de dood van David. Hij zou in 2022, 21 jaar zijn geworden. Het boek kreeg in het eerste jaar na verschijning veel media-aandacht en werd door lezers zeer gewaardeerd. Maar boeken en kinderen die niet meer leven, verdwijnen voor niet-betrokkenen naar de achtergrond. Voor Sylia en Inge niet. En net zoals David nog steeds een rol speelt in het leven van hun gezin, zo kan het boek Diep twee decennia na Davids geboorte nog voor velen van grote waarde zijn.

“Heb zelf 3 maanden geleden een van mijn te vroeggeboren tweelingdochters verloren. Een ware nachtmerrie, die in dit boek heel treffend beschreven wordt. Door de herkenbaarheid heeft het mij tot tranen toe geroerd. Boek in een adem uitgelezen en draagt zeker bij aan de verwerking van dit enorme verlies”.

Te koop bij Bol
Of stuur een mailtje naar info@ingediepman.nl