De laatste uitzending vanuit Chicago vanaf de ASCO 2012 was een volle uitzending: met aandacht voor het nieuws op het gebied van longkanker, melanomen en borstkanker. Ook werd er via een satellietverbinidng  geschakeld met een groep oncologen die zich op Schiermonnikoog had verzameld. Zij werden in staat gesteld vragen te stellen aan de artsen in Chicago.

Prof.dr. Egbert Smit, longarts VUmc Amsterdam

Prof.dr. Egbert Smit had o.a. nieuws te melden voor de behandeling van patiënten met ROS en RET mutatie. De nieuwe EGFR remmer afatinib werd besproken en de MEK1/2 remmer voor patiënten met KRAS mutatie.

Prof. dr. John Haanen medisch oncoloog NKI-AVL, Amsterdam

Prof. dr. John Haanen sprak o.a. over een veelbelovende combinatie van een BRAF- en MEK remmer bij het gemetastaseerde melanoom, update data van vemurafenib en de goede resultaten van de nieuwe BRAF remmer dabrafenib.

Dr. Jaqueline Stouthard, internist-oncoloog NKI-AVL, Amsterdam

Voor de studies over borstkanker waren dr.Koos van der Hoeven en dr.Jacqueline Stouthard te gast in de geïmproviseerde studio in Chicago. Gediscussieerd werd er over de adjuvante inzet van bisfosfonaten. De nieuwe data voor lapatinib kwamen voorbij en met instemming werden de resultaten met TDM-1 bij HER2 positieve borstkanker verwelkomd.

Rechts Dr. Koos van der Hoeven, medisch oncoloog

De uitzending werd verzorgd door Quadia WebTV en is te bekijken (voor wie een BIG-nummer heeft) op Oncologie TV.

 

ASCO journaal 1: gynaecologische tumoren en niercelcarcinoom

ASCO journaal 2: Colorectaal en nieuwe benaderingen in het algemeen

ASCO journaal 3: GIST en hersentumoren